Diecézní fotbalový turnaj v Litoměřicích

2. 10. 2010

V sobotu dne 2. října 2010 od 9 h se konala mše sv. v kostele Všech svatých v Litoměřicích, kterou celebroval děkan z Postoloprt P.Rudolf Prey spolu s kaplanem z Litoměřic a ministrantem. V kostele bylo přítomno asi 80 mladých chlapců a dívek z různých farností diecéze.

Po mši sv. Petra Přenosilová spolu s děkanem vykonala rozlosování mužstev do dvou skupin. PORTA Postoloprty byla vylosována do skupiny A spolu s dalšími mužstvy. Hrálo se na hřištích základní školy v Litoměřicích na umělém povrchu 2 x 6 min, v počtu 5 + 1 dívka.

PORTA vyhrála jeden zápas ve skupině a to 2 : 1 se Šakalíky, další dva zápasy hrála nerozhodně 1 : 1 a to se zelenými z Litoměřic a s Příchovicemi a tím se probojovala do finalové skupiny.

Po obědě, kterým byl párek s chleby a čaj, došlo k finalovým zápasům, které PORTA, bohužel prohrála a to s farností Klíše – Ústí 0 : 4 a opět s Příchovicemi, tentokrát 0 : 2.

Těmito výsledky obsadila PORTA 4. místo z 8 soutěžících a každý hráč obdržel diplom a věcnou cenu (DVD).

Za PORTU hráli tito hráči: Tomáš a Lukáš Hangurbadžo, Daniel Zíbrt, Michal Tomi, Martin Horvát a Silvie Milková se Sárou Hangurbadžovou.

Branky dali: Michal Tomi 2, a Daniel Zíbrt 2.

Je třeba dodat, že tři dobří hráči se nedostavili (mezi nimi také brankář Tamáš), takže musel chytat náhradník a mužstvo hrálo v oslabené sestavě.

Z tohoto pohledu je čtvrté místo ještě velkým úspěchem, protože soupeři byli i letos výborní.

Děkan a trenér děkuje asistentovi Václavu Němcovi a Petrovi za odvoz hráčů do Litoměřic a zpět a děkuje Pánu Bohu za krásné slunečné počasí, i když trochu studené.