Kostelní žákovské fotbalové mužstvo v Postoloprtech

10. 04. 2007

Na základě zkušeností z minulých let podařilo se děkanovi P. Rudolfu zainteresovat chlapce z kostela a náboženství a vytvořit fotbalové mužstvo žáků ponejvíce z dětí Romské národnosti. První přípravný zápas se konal v sobotu 10. března 2007 na škvárovém hřišti v Postoloprtech proti dívkám z kostela a z náboženství. Za pěkného počasí skončil zápas vítězstvím kluků v poměru 9 : 2.

Děkan podal do diecézního Věstníku ACEL oznámení o vytvoření fotbalového mužstva žáků při kostele Postoloprty s výzvou všem farnostem v diecési, aby se přihlásili, kdyby měli tamní žáci zájem s touto postoloprtskou jedenáctkou žáků hrát zápas. Budoucnost ukáže, zda se v rámci diecése litoměřické rozvine soutěžení dětí ve fotbalu.

Zatím děkan dojednal pro postoloprtské mužstvo několik zápasů v okolí. Nejprve se hrál zápas na hřišti v Lenešicích proti tamním žákům, kteří hrají okresní soutěž a to ve středu dne 28. března 2007 od 17.00 hodin. Postoloprtští žáci mají modrá trička s červenými čísly, červené trenýrky a červené podkolenky (štulpny). Zápas řídil pan Pavel Jelínek z Postoloprt a hrál se na dvakrát třicet minut. Postoloprtští žáci, i když se snažili, nebyli tak sehraní a proto prohráli 0 : 4, i když měli také několik šancí na vstřelení branky. Lenešičtí žáci byli větších postav a proto většinou menší hráče z Postoloprt často přehrávali. I tak to byl pěkný zápas a všichni žáci z Postoloprt byli spokojeni a dobře si zahráli.

Další zápas dojednal děkan s trenérem Dobroměřických žáků a to na termín 10. dubna 2007 od 16.30 na hřišti v Dobroměřicích. Zápas vyšel lépe pro kostel Postoloprty, když vyhrálo mužstvo 9 : 0. Nejvíce branek dal Patrik Čajkovský, dále stříleli branky Sivák, Tamáš, Pospíšil a Horváth. Celému mužstvu přísluší poděkování za dobrou representaci a dobrou hru. Hostiteli také poděkování za přípravu hřiště, uvolnění kabiny a sportovní výkon!

Fotografie z fotbalových zápasů: