Vnitřní úpravy farní budovy v Lenešicích

30. 04. 2011

Na základě povolení pana biskupa Baxanta z Litoměřic a následného schválení Národním památkovým ústavem a povolením od stavebního úřadu v Lounech zadal děkan Rudolf Prey firmě Tomáš Eichelmann ze Žatce a elektrofirmě pana Bielika z Postoloprt rekonstrukci vnitřních úprav fary v Lenešicích pro obyvatelnost fary, aby tam mohl děkan Rudolf Prey bydlet po odchodu do důchodu.

Třetinovou finanční dotaci poskytla církevní organizace pro staré kněze „Cesta 121“, zbytek hradil děkan z vlastních prostředků. Především byl zhotoven přívod vody na faru z veřejného řádu a rozvod na faře pro připojení vodovodů s teplou a studenou vodou, sprchový kout, zhotoven splachovací záchod. Zhotoveny odpady do veřejné kanalizace – vše ve spolupráci s organizací Severočeské vodovody a kanalizace a.s. Místnost v přízemí opravena pro farní kancelář. Farní místnosti vymalovány včetně farní kaple. Provedena nutná obnova elektroinstalace firmou Bielik Postoloprty a nová smlouva s ČEZ, jakož i nová smlouva na odběr vody a odpady.

Práce byly konány od srpna 2010 do dubna 2011 k plné spokojenosti děkana. Bohu díky, že farní budova byla alespoň částečně upravena pro obyvatelnost na úrovni dnešní moderní doby. Je přání děkana, aby stejně byla brzy dokončena oprava zřícené věže kostela, kde ovšem je obtíž sehnání mnohamilionové částky, což se nedaří při vší snaze především členů nadace Lenos Lenešice bratří Plačkových.