Slavení Svatého týdne v kostele Lenešice

22. 04. 2014

Po dlouhé době bylo opět obnoveno slavení Svatého týdne v kostele sv.Šimona a Judy v Lenešicích. Obřady v roce 2014 vedl emeritní děkan P.Rudolf Prey. Na Květnou neděli byl symbolický průvod od Getsemanské zahrady v kostele. Pašije četli spolu s děkanem Jára, Markéta a Zdenka. Na Zelený čtvrtek ministroval Ladislav a svaté přijímání se podávalo pod obojí způsobou.

Na Velký pátek četli pašije spolu s děkanem Jára a Markéta, věřící uctili Svatý kříž a na závěr byla odhalena v Božím hrobě socha mrtvého Ježíše, u něhož se konala adorace. Na Bílou sobotu byl výstav Nejsvětější svátosti během dne, večer se konaly obřady s ministranty Václavem, Járou a Ladislavem. Exultet zpíval děkan, čtení četli Václav a Markéta, během obřadů bylo kadidlo a na závěr bylo symbolické vzkříšení s Nejsvětější svátostí v kostele.

V Neděli Vzkříšení 20.4. byla slavná mše sv. se zpěvy velikonočních písní Aleluja, Vesel se nebes královno za doprovodu varhanice paní Immerové na klávesy, ministrovali Václav a Ladislav, který připravil kadidlo. Svaté přijímání podáváno pod obojí způsobou. Bylo přítomno 15 věřících.

Bohu díky za důstojné oslavy Svatého týdne velikonočního v Lenešicích.