Obnovení prací na zřícené věži kostela v Lenešicích

23. 08. 2014

Podle sdělení nadace LENOS pana Zdeňka Plačka opět budou pokračovat práce na výstavbě zřícené věže kostela sv.Šimona a Judy v Lenešicích firmou Pegisan a to od září t.r. Čekalo se na přidělení finančních prostředků od Ministerstva kultury pro rok 2014. Firma Pegisan již nechala dovézt ke kostelu celkem 20 palet cihel, ze kterých se obnovená věž buduje. Také lešenáři již připravovali lešení jak uvnitř kostela pro pokračování v oblasti kůru tak zevně. Podle pana Plačka měla by firma zvýšit obnovenou část věže letos až po špičku střechy.

Zároveň sdělujeme, že webové stránky Lenešického okrašlovacího spolku – LENOS byly v minulosti napadeny hackery a zmizely a nadace Lenos chystá vytvořit nové stránky. Připomínáme, že stránky byly velmi obsažné i přehledné, bylo tam možno dohledat na účtě kolik je finančních prostředků, jmenovitě dárce, podrobný plán prací (i již vykonaných), historické údaje o kostele i obci Lenešice, čísla účtů na které dárci mohou přispívat, DMS a další. Věřme, že v brzké době dokončí nadace vytvoření nových stránek.   Do té doby chceme informovat alespoň na těchto stránkách farnosti po dohodě s nadací Lenos.

PROSBA A VÝZVA:   NAJDE SE LASKAVÝ SPONZOR PRO ZÁCHRANU HISTORICKÉ PAMÁTKY – DĚKUJEME!

Lenešický okrašlovací spolek, o.s. (Nová 219, 439 23  Lenešice, IČ 22728261)

Číslo účtu:  2900039719/2010  (Fio banka, a. s.)

Pohyby na uvedeném transparentním  účtu je možno sledovat na webových stránkách peněžního ústavu na tomto odkaze: https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi?ID_ucet=2900039719