Kontrolní den v Lenešicích konaný v pátek 7.11.2008

7. 11. 2008

Konstatováno, že klenba byla snesena, provedeno podepření krovu, zakrytí štítu a zakrytí lodi kostela dřevěnými výplněmi, provedena jedna sonda firmou Ing. Buřta, další budou provedeny firmou projektové dokumentace k dostavbě kostela. Zúčastnění se shodli na tomto dalším postupu:

Zástupce vlastníka kostela – Biskupství litoměřického – pan Antoš zajistí dořešení otázky zajištění severní a jižní stěny chrámové lodi podle statika Ing. Hrdličky a jeho zprávy o přehodnocení jeho návrhu – termín do 21.11.2008 Zpracování dokumentace projektu a výběr firmy byla prostřednictvím vlastníka na základě plné moci pověřena k zajištění občanská společnost LENOS, Zdeněk Plaček – ul.Nová 219, 439 23 Lenešice.

V nadcházejícím období budou pracovníky NPÚ Ústí n.Lab. zdokumentované stavební rekonstrukce. Tento průzkum doplní stávající SHP. Pan děkan Rudolf Prey podal tuto informaci o mobiliáři předmětného kostela: část lavic byla přenesena na faru, sošky a cenné věci ze zříceného postranního oltáře byly přeneseny také na faru.

Zbylé kameny a suť budou prostřednictvím firmy Ing. Buřta odvezeny. Zaplocení kostela bude ponecháno – termín do konce listopadu 2008. Další kontrolní den stanoven na 21.11.2008 v 10.00 hodin. Přítomni: Ing. Jiří Janíček – SÚ Louny, Mgr. Jiří Bureš – NPÚ Ústí n.Lab., P. Rudolf Prey – děkan.úřad Postoloprty, Jaroslav Antoš – Biskupství Litoměřice, Ilona Hesounová – MÚ Louny, pani Kopřivová – MÚ.Louny, Karel Dittrich – OÚ Lenešice, František Mašek – OÚ. Lenešice, Marie Imerová – ekon.rada Lenešice.

Pro potřeby obnovy kostela v Lenešicích bylo ustanoveno občanské sdružení Lenos – lenešický okrašlovací spolek.
Číslo účtu na obnovu kostela: 2300031983/2010
Webová prezentace spolku Lenos: www.lenos.cz
E-mailové spojení: [email protected]