Klavírní koncert v kostele sv. Šimona a Judy v Lenešicích

28. 10. 2012

Po čtyřech letech od zřícení kostelní věže byl uzpůsoben kostel sv. Šimona a Judy, aby v něm mohl být uspořádán koncert. Do kostela byl umístěn restaurovaný oltářní obraz v obnoveném rámu, dále byly do kostela umístěny obrazy křížové cesty, kostelní lavice a kostel provizorně vybílen.

V neděli 28. 10. 2012 ve svátek sv. Šimona a Judy od 17 h. se konal klavírní koncert Vladimíra Heulera z Lenešic. Dostavilo se více než 50 lidí, kteří zcela zaplnili kostelní lavice a ještě se musely přinést židle. Na začátku přivítal duchovní a farář Rudolf Prey přítomné i Vláďu Heulera, kterého představil jako člena církve a bývalého varhaníka kostela Lenešice, který se vypracoval studiem v Hradci Králové na vynikajícího klavíristu, který absolvoval několik samostatných koncertů a soutěží. Zároveň poděkoval bratřím Plačkovým, kteří se hlavně zasloužili o dosavadní opravu věže a kostela po zřícení v r. 2008. Zmínil se ještě o sv. Šimonu a Judovi a na závěr udělil Boží požehnání všem přítomným.

Vláďa Heuler pak sám uváděl svůj koncert. Mimo jiné hrál preludium C dur od J. S. Bacha, Sonátu d moll od L. van Beethovena, Nokturno cis moll od F. Chopina, Vzpomínku od B. Smetany, Humoresku od A. Dvořáka. Přítomna byla i Česká televize, která učinila rozhovor s farářem R. Preyem a dalšími návštěvníky a byla přítomna začátku koncertu.

Bohu díky za velkou účast na koncertě i za skvělý koncertní výkon Vládi  Heulera.

Několik fotografií z koncertu: