Diecézní fotbalový turnaj v Litoměřicích – říjen 2009

24. 10. 2009

V sobotu dne 24. října 2009 se konal 3. ročník fotbalového diecézního turnaje v Litoměřicích, kterého se také zúčastnilo mužstvo Porty Postoloprty. Od 9.00 se nejprve konala v katedrále mše sv., kterou jako hlavní celebrant sloužil P. Rudolf Prey z Postoloprt, koncelebroval P. Radek Vašinka, referent mládeže Litoměřické diecése.

Od 10.00 začal turnaj, ve kterém hrálo celkem 11 družstev z celé diecéze. Mužstva byla rozdělena do dvou skupin A a B a 2 první ze skupin poustoupily do finálové skupiny. Mužstvo Porty vyhrálo skupinu, když zvítězilo nad Litoměřicemi 1 : 0, nad FC Šeliga 4 : 1, nad Real Ústí n.Lab. 6 : 1 a remizovali s Liběšicemi 0 : 0. V semifinále se potkali s Levínštími kocoury se kterými hráli v normální hrací době 1 : 1, ale na pokutové kopy prohráli 1 : 0, Porta hrála o třetí místo a tam narazila opět na mužstvo Litoměřice, se kterým prohrála 3 : 1, takže celkově Porta byla čtvrtá.

Střelci branek za Portu byli: Michal Tomi – 7, Lukáš Hangurbadžo – 2, Dušan Klempár – 2, Blažej Žiga – 1, Tomáš Hangurbadžo – 1.

Hráči obdrželi diplomy a byli trochu zklamáni, že po vyhrané skupině neskončili na vyšším místě. Vše „zavinil“ semifinálový zápas, ve kterém Porta vedla 1 : 0 a až v poslední minutě soupeř vyrovnal. Na pokutové kopy Porta nastřelila pouze tyč branky, co byla smůla.
I tak odvedlo mužstvo včetně dvou dívek Silvie Milkové a Dany Martinukové dobrý výkon a dobře reprezentovali farnost Postoloprty.