6.fotbalový turnaj litoměřické diecéze v kopané dne 29.9.2012

29. 09. 2012

Hráči Porty Postoloprty se zúčastnili výše uvedeného turnaje s těmito hráči: Dušan Klempár, David Kudry, Daniel Zíbrt-kapitán, Petr Bílý, Tomáš Mirga, Denis Kaleja, Marek Surmaj, Milan Čonka, Alexandr Šandor a Silvie Milková. Nejprve byla v Litoměřicích v kostele Všech svatých mše sv. od 9 hod. Jako hlavní celebrant byl děkan z Postoloprt P. Rudolf Prey spolu s koncelebrantem Hurníkem z Teplic a jáhnem. Mše byla o svátku svatých archandělů a na téma andělů a archandělů měl děkan i homilii. Od 10 hod. se zúčastnila mužstva v prostoru hřišť u Masarykovy školy a celkem 15 mužstev 5 + 1 byla rozlosována do skupin, ze kterých vítězové postoupily do finálové skupiny.

Porta hrála ve skupině následující zápasy: s Ústím n. Lab. – vyhrála 5 : 0, s Roma křesťané vyhrála 6 : 0, s AC Roma Teplice vyhrála 4 : 1 a pouze s AC Teplice prohrála 2 : 3. V semifinále se Porta utkala s hráši Ústí – Klíše a vyhrála 3 : 0 a postoupila do finále, kde se utkala s DC Power Děčín a zápas skončil v normální době 1 : 1 a rovněž se nezměnil stav ani v prodloužení, bohužel na pokutové kopy vyhrálo mužstvé DC Power Děčín, takže Porta skončila jako druhá. Odměnou za druhé místo byly medaile, diplomy a bonboniéry. Nejlepší střelci za Portu byli: Daniel 6 x, Dušan 5x, David 5x, Petr 3x, Tomáš 3x, Denis 2x.

Děkan jako vedoucí děkuje všem hráčům za vzornou reprezentaci kostela v Postoloprtech a děkuje také bratrům Zetlitzerovým za odvoz hráčů.

Bohu díky za vydařený turnaj v malé kopané.

Fotografie ze zápasu: